Meny

Hodepine

Vondt i hodet er noe de fleste av oss opplever fra tid til annen og det kan være svært plagsomt. Det finnes mange former for hodepine og med forskjellige årsakssammenhenger. En av de vanligste formene for hodepine er tensjons-/stresshodepine, og som oftest er det flere årsaker til dette. Denne typen hodepine kan forverres ved stress, mye koffein, alkohol, dehydrering, dårlig kosthold, stramme nakkemuskler o.l. og oppleves ofte som et trykkende/klemmende bånd rundt pannen og hodet, samt nakken ved visse tilfeller.

Når stramme nakkemuskler og leddlåsninger er grunnlag for hodepinen, omtales dette som cervikogen hodepine. Denne typen vondt i hodet er vanligere enn det folk flest tror og kan opptre både ensidig og tosidig.

Spenningshodepine og cervikogen hodepine overlapper normalt sett en god del, og danner det vi kaller en kombinasjonshodepine. Det har vist seg at hodepine ofte stammer fra spenninger og dysfunksjon i muskler og ledd øverst i nakken, muskler i øvre rygg / skulderblad samt kjeven.

Våre dyktige terapeuter vil utfra en grundig undersøkelse finne ut hva som forårsaker din hodepine og gi deg  behandling spesielt tilpasset deg og dine plager.

Kontakt oss så kan vi behandle din plage

Andre vanlige plager

Mange av våre pasienter har forskjellige typer smerter som vi utreder og behandler. Se om du finner din...